Museum van Elsene wint museumaward

© brusselnieuws.be
23/03/2012
De Brusselse museumraad reikte zopas voor het eerst de Museum Night Fever Awards uit. Winnaar van de juryprijs gaat naar het Museum van Elsene, dat er volgens de jury "het beste in geslaagd is om zijn collecties tijdens de MNF op een vernieuwende en jonge manier te presenteren". Publieksprijs gaat naar het Lassaadtheater.

Museum Night Fever (MNF), de Nacht van de Brusselse Musea, vond plaats op 3 maart en lokte zo'n 14.000 bezoekers naar 24 Brusselse musea. Met dit evenement wil de Brusselse Museumraad jongeren opnieuw naar de musea brengen, aan de hand van een multidisciplinair programma.

Het Museum van Elsene kreeg de prijs van de vakjury, goed voor 2.000 euro. Volgens de jury stelde het museum een verrassend en geïntegreerd programma samen, waarbij de lopende tentoonstelling De Belle Epoque van Jules Chéret op alle mogelijke manieren bij de activiteiten werd betrokken. Tijdens de MNF werd het museum ingepalmd door de jongeren van het Jeugdhuis XL'J uit Elsene.

De tweede prijs gaat naar het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal, de derde prijs naar Museum van de Stad Brussel.

De publieksjury koos als eerste laureaat (1.000 euro) voor de barokke performances in de Rubenzaal van het Museum voor Oude Kunst, uitgevoerd door de theaterschool Lassaad.

In totaal brachten 427 bezoekers hun stem uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni