© Vladimir Agafonkin

Op welke Brusselse terrassen vang je het meeste zon?

SW
© BRUZZ
16/05/2017

Vandaag wordt het gloeiend heet. Optimaal genieten van de zon op een Brussels terrasje of toch maar de koelte van de schaduw opzoeken? Je smartphone vertelt het je allemaal, want SunCalc is dé online tool om te kijken waar en wanneer je het meeste zon kan kloppen. De website toont de stand van de zon gedurende elk moment van de dag.

De website werd ontwikkeld door Vladimir Agafonkin uit Kiev in Oekraïne. De tool werkt als volgt: bovenaan de tijdsbalk kan je het bolletje verschuiven en dan geeft het oranje balkje aan langs waar de zon schijnt op dat uur van de dag.

Topterrassen in de voormiddag

Fontainas
Fontainas ligt aan de Kolenmarkt en het terras is er perfect om een cocktail te drinken of voorbijgangers te begluren. Voor de zon kom je het best in de voormiddag. Dan is ze aanwezig tot 14.30 uur, maar daarna verstopt ze zich achter de hoge gebouwen.
Barbeton
Bij Barbeton kan je terecht voor ontbijt en lunch, geserveerd met een straaltje zon. Langs de kant van de Dansaertstraat heb je namelijk tot 14.00 uur zonneschijn. Uiteraard worden er ‘s avonds ook cocktails en dergelijke geserveerd, helaas zonder zon.
Merlo
Één van de bekendste cafés aan de Vismarkt is ongetwijfeld Merlo. Zon is er echter alleen weggelegd voor de vroege vogels. Bij Merlo heb je van zonsopgang tot en met 12u30 zon langs de kant van de Baksteenkaai.
Bar du Matin
Bar du Matin aan de Alsembergsesteenweg krijgt zo goed als heel de dag zon, van 10.00 uur tot en met 20.00 uur. Je loopt er echter wel het risico soms eens in de schaduw te zitten door de hoge bomen.
Le Roi des Belges
Aan de Sint-Gorikshallen is het vaak moeilijk kiezen op welk terras je gaat zitten. Le Roi des Belges is alvast een goede keuze, zeker wat betreft de zon. De hele ochtend tot 14.00 uur heb je zon aan de kant van Jules van Praetstraat. Om 15.00 uur verander je best van tafel langs de kant van de Sint-Gorikshallen zelf. Dan zit je nog tot 17.00 uur in de zon.

Topterrassen in de namiddag

Zebra
Nog zo’n topper aan de Sint-Gorikshallen is de Zebra. Een pintje of cocktail in de zon na het werk? Het kan, want hier schijnt de zon vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur aan de kant van het Sint-Goriksplein.
Belga
Het terras van hipstercafé Belga krijgt het overgrote deel van de namiddag zon: van 14.30 uur tot 18.00 uur aan de kant van het Heilig Kruisplein. Van 18.00 uur tot 21.00 uur is er zon op het terras aan de kant van het Flageyplein. Puffen geblazen dus.
Le Grand Café
Misschien eerder voor de toeristen weggelegd maar daarom niet minder gezellig. En zeker niet minder zonnig. Bij Le Grand Café aan de Beurs heb je vanaf 12.00 uur de hele middag lang zonnestralen.
Café Novo
De grootste troef van Café Novo is dat je twee terrasjes hebt: één vooraan op het plein en één achteraan in de tuin. Achteraan zit je op je gemak, maar is er ook niet zoveel zon door de hoge gebouwen rondom. Langs de kant van het plein, heb je vanaf 15.00 uur zon, en dat voor de rest van de namiddag.
Mappa Mundo
Wie aan de Sint-Gorikshallen de hele dag in de zon wilt zitten, plaatst zich het best op het terras van Mappa Mundo. Tot de middag, 12.30 uur, heb je zon langs de kant van de Karperbrug, nadien schuif je best iets meer op naar de kant van Sint-Goriksplein.

Staat je favoriete bar of café niet in deze lijst? Kijk zelf hoelang de zon er schijnt via SunCalc.

AUDIO | Gunnar van BRUZZ deed de test en ging met de app op zoek naar een terras met voldoende zon voor een paar uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni