Opendeurdag Europalia voor leerkrachten

JMB
© Brussel Deze Week
18/10/2013
Leerkrachten kunnen op zaterdag 19 oktober (van 10 tot 17 uur) de twee hoofdtentoonstellingen van Europalia India bezoeken, India belichaamd (historisch overzicht) en Indomania (invloeden op de Westerse kunst). De normale toegangsprijs is 23 euro voor een combiticket, audiogids inbegrepen, maar de leerkrachten kunnen die dag gratis binnen. Hun familieleden krijgen een voordeeltarief.

Om 11 uur vindt een gezamenlijke informatiesessie plaats over het jongerenaanbod, dat de interculturele dialoog wil prikkelen. Ook is er mogelijkheid om een gratis begeleid bezoek te winnen voor de hele klas. Klassen van het basis- en secundair onderwijs krijgen dit najaar voor 1 euro per kind toegang tot een van de Europalia-tentoonstellingen in Bozar. Ook is er een gratis Klaspakket voor elke leerkracht beschikbaar, met strips, doe-opdrachten en thema-informatie. Het Klaspakket kan vooraf besteld worden via info@europalia.eu of 02-504.91.21.), of kan voor 5 euro worden toegestuurd.

Bij vorige edities van het festival viel de interesse van scholen sterk terug, wegens de kostprijs. Deze voordeelactie moet daar verandering in brengen.

Europalia India

De 24ste editie van het Europaliafestival zet India in de schijnwerpers. Vier maanden lang kan men dit fascinerende en complexe land ontdekken. De culturele rijkdom van India komt aan bod in een multidisciplinair programma met tentoonstellingen, concerten, dans- en theatervoorstellingen, filmevenementen, conferenties en literaire ontmoetingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Europalia India

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni