Peter De Caluwe is Overheidsmanager van het Jaar

© brusselnieuws.be
19/04/2013
Peter De Caluwe, intendant van De Munt, is gekroond tot Overheidsmanager van het Jaar. De Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) reikt die prijs al 15 jaar uit, maar het is pas de tweede keer dat de overheidsmanager uit de cultuurwereld komt.

Peter de Caluwe (°Dendermonde, 1963) kreeg de Prijs van de Nederlandstalige Overheidsmanager 2012 donderdag uitgereikt in de lokettenzaal van het Vlaams Parlement.

De VVBB wil met de prijs een manager in het zonnetje zetten "die de openbare sector op uitmuntende manier vertegenwoordigt en bijdraagt tot het publieke debat". De vereniging prijst de Caluwes sterk leiderschap, en vooral zijn zelfverzekerde communicatie.

De Caluwe spaart zijn kritiek op de (federale) overheid nochtans niet wegens de in zijn ogen gebrekkige subsidiëring van de Muntschouwburg en het uitblijven van herstellingwerken.

De Munt werd in 2011 al uitgeroepen tot Operahuis van het Jaar door het gezaghebbende Duitse tijdschrift Opernwelt. Dat jaar werd de Caluwe ook voorzitter van Opera Europa, de Europese vakvereniging van operahuizen en festivals.

De eerste manager uit de cultuursector was Willy Van Den Bussche, toen conservator van het Museum voor Moderne Kunst in Oostende, in 1997. Vorig jaar ging de prijs naar Stefaan Van Mulders van het Agentschap Bijzondere Jeugdzorg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni