Radio Marol keert na 40 jaar terug in de ether

Radio Marol zendt vanavond een eerste keer uit vanuit café 'Pin Pon' op het Vossenplein.

De Zwitserse studente Lena Auclair blaast de piratenradio Marol na veertig jaar nieuw leven in. Tweemaandelijks zal de radiozender vanuit verschillende cafés en restaurants een uitzending in elkaar boksen. “We wilden deze radio opnieuw starten om te laten zien dat deze wijk niet dood is”, zo legt Auclair het idee achter het project uit.

Radio Marol zendt vanavond om 18 uur al een eerste keer uit vanuit café ‘Pin Pon’ op het Vossenplein. Het is de bedoeling dat er onder de vleugels van Radio Panik om de twee maanden een uitzending komt van ongeveer twintig minuten. Daarin zullen hoofdzakelijk buurtbewoners en handelaars aan bod komen die er vertellen over het leven in de bekende Brusselse wijk.

“De wijk is doorheen de jaren enorm veranderd. Vele mensen zijn hier moeten verhuizen en dat is het imago van de Marollen niet ten goede gekomen. Met Radio Marol willen we laten zien dat deze buurt niet dood is”, aldus iniatiefneemster Lena Auclair in La Dernière Heure.

‘Sociale cohesie onder Marolliens versterken’

Haar liefde voor de straten rond het Vossenplein is nog opmerkelijker als je weet dat ze afkomstig is uit Grenoble. “Als studente en stagiair bij de Recyclart raakte ik gefascineerd door al wat hier leeft en beweegt.” De radioshows moeten een eerbetoon worden aan de Marollen, maar hebben ook een sociaal doel.

“We hopen dat de Marolliens die aan de uitzendingen meewerken daarna ook een praatje met elkaar slaan. Vaak zien we dat mensen uit dezelfde straat elkaar nog nooit in het echt ontmoet hebben. Radio Marol moet daar verandering in brengen en de sociale cohesie onder de buurtbewoners versterken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?