falstaff3.jpg

| Een deel van het dak van het beschermde pand kwam naar beneden. De uitbaters van het pand konden de zaak nog maar recent terug openen, na een geschil met eigenaar AB InBev.

Een deel van het plafond van de beschermde en befaamde brasserie Falstaff is naar beneden gekomen. Brussels schepen voor Erfgoed en Stedenbouw Geoffroy Coomans laat weten dat er geen structurele problemen zijn. Het café aan de Beurs kan dus gewoon terug open.

Niemand raakte gewond, maar het café moest wel even ontruimd worden. Experts moesten zich ervan vergewissen dat er geen structurele problemen waren in de zaak.

De gevel en het interieur van het negentiende-eeuws art-nouveaugebouw van een leerling van sterarchitect Victor Horta, is namelijk geklasseerd.

Na die controle bleek dat dat niet het geval was. De brasserie kon terug open, al blijft de toegang rond de geraakte zone beperkt. De herstellingswerken zouden een maand duren, laat Erfgoedschepen Coomans (MR) weten op Twitter.

De Falstaff, een horeca-begrip in Brussel, was nog maar pas open na een gerechtelijk geschil tussen de uitbaters en de eigenaar AB InBev.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni