Tiende festivalselectie voor 'Adem'

© brusselnieuws.be
28/10/2010
'Adem', het langspeeldebuut van de onlangs van Brussel naar Antwerpen verhuisde regisseur Hans Van Nuffel, is geselecteerd voor het Festival du Cinéma Européen des Arcs in Frankrijk. Bovendien is de film opgenomen in het officiële programma van het festival van Abitibi-Témiscamingue in Canada. Daarmee komt de teller van het aantal festivalselecties op tien te staan.

Dat deelt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) donderdag mee.

Adem zal in Les Arcs, een skioord in de Franse Alpen, vertoond worden in de officiële competitie van het Festival du Cinéma Européen. De focus ligt er op het lanceren van Europese regisseurs, zo staat in de mededeling.

Daarnaast wordt de film ook op het festival in het Canadese Rouyn-Noranda vertoond. De website van het festival van Abitibi-Témiscamingue omschrijft Hans Van Nuffel als een van de meest veelbelovende Vlaamse talenten.

De jonge regisseur mocht eerder al op het wereldfilmfestival in Montréal de Grand Prix des Amériques in ontvangst nemen. Op het internationaal filmfestival van Zürich ging de Variety New Talent Award naar het regiedebuut van Van Nuffel.

Bovendien kan Adem ook in België met al 95.000 bezoekers nog steeds op heel wat bijval van het publiek rekenen, aldus nog het VAF.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni