Veilinghuis Pierre Bergé sluit vestiging op Zavel

© brusselnieuws.be
02/04/2012
Het gerenommeerde veilinghuis, Pierre Bergé Auctions, op de Brusselse Zavel houdt ermee op. Dat meldt De Standaard maandag.

De Brusselse afdeling van het veilinghuis Pierre Bergé sluit dus de deuren. Het veilinghuis zet zijn werkzaamheden in Parijs evenwel actief verder en overweegt om in Brussel een representatiebureau te installeren.

De Parijse veilingmeester Pierre Bergé deed acht jaar gelden de stap naar Brussel. Gezien de internationale faam van het moederhuis waren de verwachtingen meteen hoog gespannen. De Brusselse vestiging loste die meteen in.

Pierre Bergé drukte snel zijn stempel op de Belgische veilingwereld met prestigieuze veilingen en tentoonstellingen en gaf de Belgische kunst- en antieksector een boost.

Het veilinghuis maakte twee weken geleden bekend dat het interne herstructureringen zou doorvoeren. Door de economische crisis blijken de inkomsten niet aan de verwachtingen te voldoen. Besparingen dringen zich op, en Brussel is daarvan het slachtoffer. Ook de hoge huurprijs die voor het prestigieuze pand wordt betaald, zou meespelen in deze beslissing.

Concurrentie
Ook de toegenomen concurrentie op de Brusselse veilingmarkt heeft allicht meegespeeld. Recentelijk opende de Parijse veilingmeester Alexandre Millon een nieuw bijhuis op de Zavel, rechttegenover Bergé. Millon gaat ook design en fashion verzamelen, net zoals Bergé dat deed.

Veilingmeester-expert Frédéric Chambre heeft intussen Pierre Bergé verlaten. Naar verluidt zouden ook de meeste medewerkers zijn ontslagen.

Maandag was niemand bij Pierre Bergé bereikbaar voor commentaar.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni