Het Woluwe Shopping Center geeft tijdens de zomervakantie enkele winkels een grondige make-over. Daardoor zijn heel wat winkels tijdelijk gesloten. Dat, in combinatie met de werken aan de Woluwelaan, maakt sommige handelaars ongerustheid over omzetcijfers. “Maar de werken zullen op langere termijn net heel wat voordelen opleveren”, sust de directeur.

Sinds vorige week zijn heel wat winkels in het Woluwe Shopping Center in Sint-Lambrechts-Woluwe gesloten. Dat schrijft La Capitale. Ketens zoals H&M, dat er een vestiging van hun interieurwinkel H&M Home wil vestigen, profiteren immers van de rustigere periode net na de zomersolden om nieuwe concepten te introduceren. Andere winkels breiden uit of worden overgenomen. Zo verdwijnt bijvoorbeeld de bekende interieurzaak Habitat uit het winkelcentrum.

Maar ook buiten aan het winkelcentrum wordt gewerkt. Om Woluwe Shopping beter te kunnen bereiken met het openbaar vervoer, wordt tramlijn 94 verlengd en de Woluwelaan heraangelegd. Daardoor is het voor automobilisten wel moeilijker om het winkelcentrum te bereiken.

Bezoekersaantallen licht gedaald
Die combinatie van factoren maakt enkele winkeliers die wel tijdens de zomer openblijven voor enige ongerustheid, erkent ook Jean-Michel de Walque, directeur van het winkelcentrum. “De bezoekersaantallen zijn inderdaad lichtjes gedaald. De circulatie rond het gebouw is momenteel niet optimaal, maar het winkelcentrum is wel nog steeds goed bereikbaar. We moeten vooral onthouden dat de werken er op termijn voor zullen zorgen dat Woluwe Shopping beter bereikbaar is.”

De renovatie van het winkelcentrum zal dan weer de dynamiek van het winkelcentrum ten goede komen, aldus de Walque. “We vernieuwen de infostand, maar bieden ook nieuwe diensten aan. Klanten zullen bijvoorbeeld online hun items kunnen bestellen en ze afhalen aan die stand. Daarnaast vernieuwen we bijvoorbeeld ook de toiletten.”

Ook forse uitbreiding gepland
De winkels die voorlopig gesloten zijn, zouden in september opnieuw de deuren moeten openen. De werken aan de Woluwelaan zouden ongeveer binnen een jaar moeten afgerond worden, net op tijd voor de 50ste verjaardag van Woluwe Shopping.

Daarnaast plant het winkelcentrum ook een forse uitbreiding met zo'n 10.000 vierkante meter, maar die zal nog zeker drie jaar op zich laten wachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Cultuurnieuws , Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni