| Volgens de handelaars speelt vooral de regen hen parten (archiefbeeld)

De regen speelt de handelaars van Winterpret parten. Na vier weken blijkt dat de bezoekersaantallen tegenvallen.

De afgelopen jaren had de jaarlijkse kerstmarkt in Brussel het al zwaar te verduren. Na de aanslagen in Parijs, in november 2015 was dat, volgde een lockdown waardoor de toeristen massaal wegbleven. Ook vorig jaar was er minder volk door de aanslagen die een half jaar eerder in Brussel plaatsvonden.

Nu we een kalmer jaar achter de rug hebben, hadden de handelaars gehoopt op beterschap. Hun verwachtingen worden echter niet ingelost, en dat komt volgens hen vooral door de regen. Dat schrijft De Standaard. “Het is amper droog geweest in Brussel. Vooral in de weekends was het vaak heel nat,” vertelt Vincent Bui van het eettentje Buibui op het Beursplein aan De Standaard.

Tony Adler van dranktentje Good Guys geeft toe dat ook hij dit jaar minder verkoopt. “Maar in vergelijking met de eetstandjes valt ons verlies nog goed mee. Veel mensen die in Brussel werken, trotseren nog vlug het slechte weer om er eentje te komen drinken. Bovendien hebben we een overdekte plek. Toch hopen ook wij dat de kerstvakantie wat droger wordt,” zegt hij.

Hotels wel volgeboekt

De Brusselse hotels doen het daarentegen wel goed. In vergelijking met vorig jaar noteerden de hotels een hogere bezettingsgraad gedurende de eerste weekends van Winterpret, wat de internationale uitstraling van het evenement onderstreept," zegt Rodolphe Van Weyenbergh van Brussels Hotels Association. "De verwachtingen voor de rest van het jaareinde zijn erg bemoedigend."

Winterpret loopt nog tot en met oudejaarsavond. De festiviteiten worden afgesloten met vuurwerk aan het Atomium.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Winterpret

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni