| De lessen worden gegeven door leerkrachten van het Atheneum Etterbeek, maar zullen doorgaan op de campus Etterbeek van de VUB. Op die manier kunnen de leerlingen al proeven van de omgeving van het hoger onderwijs.

Het zevende jaar Bijzonder Wetenschappelijke Vorming dat de Vrije Universiteit Brussel (VUB) samen met het GO! Atheneum Etterbeek organiseert, kan tijdens haar eerste jaar rekenen op 18 starters. Het is een primeur in Brussel en het moet de STEM- en technische profielen die doorstromen naar het hoger onderwijs versterken.

De focus ligt in het zevende jaar specifiek op wiskunde en wetenschappen met onder meer 16 uur wiskunde, 4 uur scheikunde, 4 uur fysica en lessen academisch Nederlands. De lessen worden gegeven door leerkrachten van het Atheneum Etterbeek, maar zullen doorgaan op de campus Etterbeek van de VUB.

Op die manier kunnen de leerlingen al proeven van de omgeving van het hoger onderwijs. Het jaar Bijzonder Wetenschappelijk Vorming moet de kloof dichten voor leerlingen die door hun keuzes in het middelbaar onvoldoende voorbereid zijn voor STEM-studies.

Diverse profielen

"Pubers moeten te vlug keuzes maken en weinigen zijn daar op 14-jarige leeftijd al klaar voor. Laat staan dat ze weten welke job ze willen uitoefenen", stelt Patrick De Clercq, directeur van GO! Etterbeek. De richting kan rekenen op 18 studenten die al ingeschreven zijn op 24 plaatsen en gaat komende maandag van start.

De studenten krijgen geen diploma van het zevende jaar dat ze volgen, maar wel een attest van regelmatige lesbijwoning en worden getest via toetsen en examens. Het profiel van de ingeschreven studenten is uiteenlopend van een studente die niet geslaagd was voor de toelatingsproef geneeskunde tot een Waalse leerling die beter Nederlands wil leren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Onderwijs , VUB , zevende jaar , Atheneum Etterbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni