4.100 Belgen kregen steun voor studie of onderzoek in de V.S. van BAEF

© Photonews

Meer dan 4.100 Belgen kregen steun van de Belgian American Educational Foundation voor studie of onderzoek in de V.S. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het Flageygebouw.

De Belgian American Educational Foundation (BAEF) is een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling die studenten financiƫle steun verleent om te kunnen studeren aan Amerikaanse topuniversiteiten zoals Columbia University, Harvard University, M.I.T., Princeton University, Stanford University, UC Berkeley en Yale University.

Sinds zijn oprichting in 1920 heeft BAEF aan 4.103 Belgen en 1.031 Amerikanen de mogelijkheid geboden voor een vervolgopleiding of onderzoek in het partnerland. Voor het academiejaar 2022-2023 worden nieuwe beurzen geschonken aan 86 afgestudeerden en onderzoekers.

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag werd een viering georganiseerd in het Flageygebouw, die ook door koning Filip werd bijgewoond.

Verschillende BAEF-alumni waren eveneens aanwezig, waaronder vicepremier Petra De Sutter, staatssecretaris Thomas Dermine, Vlaams minister Benjamin Dalle en verschillende parlementsleden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?