De campus Jette van de Eramushogeschool (© Erasmushogeschool)

77.000 euro voor verbindend project Erasmushogeschool

© BRUZZ
10/04/2018

Acht projecten krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) steun om kwetsbare jongeren te versterken, en polarisering en radicalisering op school tegen te gaan. Een ervan is het project Verbindende dialoog, van de Erasmushogeschool Brussel.

Het project krijgt 77.000 euro, veruit het meeste van alle projecten, en past binnen het Kenniscentrum Urban Coaching & Education van de hogeschool. Het doel is om docenten en studenten binnen de lerarenopleiding en leraren op school op te leiden tot dialoogcoaches die met polarisering kunnen omgaan. De uiteindelijke ambitie is om een trainingsproject op te zetten voor docenten, een leerlijn te ontwikkelen binnen alle lerarenopleidingen en een online toolkit te maken.

Ook Vilvoorde krijgt 20.000 euro voor 1001 Schakels: huiswerkbegeleiding voor kwetsbare jongeren. Een aantal moeders nam hiertoe het initiatief, nadat ze merkten dat een groot deel van de vertrekkers naar Syrië dat vanuit Vilvoorde deed. Naast huiswerkbegeleiding worden er lezingen georganiseerd waar jongeren zelf het woord nemen en er staat een jongerencoach ter beschikking van jongeren die schoolmoe zijn, problemen hebben op school of om een andere reden niet goed presteren.

In totaal deelt Crevits 200.000 euro uit, verspreid over acht projecten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Onderwijs, radicalisering, polarisering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni