Basisschool Angelus verdubbelt in omvang

© Kabinet Vanhengel

De eerste steen van het nieuwe schoolgebouw van het Angelusinstituut in Sint-Lambrechts-Woluwe is vrijdag gelegd. De basisschool zal 440 plaatsen tellen en ook de crèche wordt uitgebreid naar 43 plaatsen.

Vandaag telt het Angelusinstituut in Sint-Lambrechts-Woluwe 240 plaatsen, maar binnenkort wordt de basisschool uitgebreid. De eerste steen van de nieuwe campus werd vrijdag gelegd, in het bijzijn van VGC-collegeleden Guy Vanhengel en Bianca Debaets.

Het nieuwe schoolgebouw zal met twee onthaalklassen en twee klassen per leerjaar tot aan het zesde leerjaar plaats bieden aan 440 kinderen. Daarnaast komt er een nieuwe turnzaal, een dakterras en ondergrondse parkeerplaatsen voor fietsen. De hoofdingang wordt verplaatst naar de wandel- en fietsweg langs de E40.

Groter kinderdagverblijf

Niet alleen de basisschool van het Angelusinstituut wordt uitgebreid, maar ook de crèche op de campus, De Boomhut, zal 43 in plaats van 18 plaatsen tellen. “Het is voor het eerst in Brussel dat een kinderdagverblijf dezelfde ruimtes zal delen met de kleuterklassen”, klinkt het in een persbericht.

“We zorgen ervoor dat de veranderingen voor een peuter die naar de kleuterschool gaat minimaal zijn”, aldus Debaets, “en we betrekken de ouders meer in het leven op de crèche en in de kleuterklas.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?