16 miljoen euro voor bouw Brusselse Nederlandstalige scholen

© kabinet Vanhengel

De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft de financiering goedgekeurd van zes bouwprojecten van Nederlandstalige scholen. De VGC investeert 16 miljoen euro, goed voor 885 bijkomende plaatsen.

“Met deze 16 miljoen euro kunnen de bouwwerken van zes basisscholen starten”, aldus minister Guy Vanhengel, bevoegd voor Onderwijs in het VGC-college. “De 885 bijkomende plaatsen in gemeenten met capaciteitsproblemen betekenen een versterking van het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel en een investering in de kwaliteit van ons onderwijs.”

Zes Nederlandstalige, Brusselse basisscholen krijgen een investeringssubsidie of een principeakkoord tot financiering van de VGC. Voor Windekind in Molenbeek gaat het om 7 miljoen euro. De gemeente bouwt er een nieuwe, dubbele basisschool. Nog in Molenbeek gaat er 2,5 miljoen euro naar Imelda.

In Evere krijgt Everheide 3,1 miljoen euro. Een nieuw schoolgebouw zorgt er voor een verdubbeling van de capaciteit. Er gaat 1,81 miljoen euro naar het Angelusinstituut in Sint-Lambrechts-Woluwe. Daarmee wordt de bouw van een dubbele basisschool gefinancierd. Er komt ook een kinderdagverblijf.

Tenslotte gaat 1,07 miljoen euro naar Champagnat en Heilige Familie in Schaarbeek en 450.000 euro naar Sint-Lutgardis in Ganshoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?