Basisschool Sint-Joost-aan-Zee schort vrijdag lessen al op

© Photonews
| De kinderen van Sint-Joost aan Zee krijgen vrijdag les vanop afstand.

Door een hoog aantal besmettingen bij het personeel en bij de kinderen voelt de directie van basisschool Sint-Joost-aan-Zee zich genoodzaakt om de school al een dag voor de herfstvakantie te sluiten. "Het is momenteel niet meer draaiende te houden", zegt de directrice aan BRUZZ. De school voorziet wel opvang voor kinderen van wie de ouders niet thuis kunnen blijven.

Deze woensdag zat al één klas van de basisschool volledig in quarantaine, maar vrijdag wordt dat dus de hele school. Alle klassen moeten al een dag vroeger dan de herfstvakantie thuisblijven en ze krijgen "in de mate van het mogelijke" nog les vanop afstand. Dat bevestigt directrice Lies Rubbens woensdagavond aan BRUZZ. Voor kinderen die niet thuis kunnen blijven, voorziet de school wel opvang. Zij kunnen dus nog altijd naar het schoolgebouw komen.

"We hebben dat beslist in samenspraak met het gemeentebestuur, aangezien er op korte tijd een heel aantal besmettingen bij het personeel zijn bijgekomen, net als bij de leerlingen en de ouders", zegt Rubbens. "Het is niet meer draaiende te houden op dit moment." De school wil nu tegen het einde van de (verlengde) herfstvakantie afwachten hoe de situatie evolueert en de tijd gebruiken om eventuele extra maatregelen op te volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?