Bijna 2.600 extra plaatsen in Franstalig secundair onderwijs

© BRUZZ

Bij de start van het nieuwe schooljaar is er in Brussel plaats voor bijna 2.600 extra leerlingen in het Franstalig secundair onderwijs. Daarnaast openen twee nieuwe Franstalige basisscholen de deuren.

De capaciteit in het Franstalig secundair onderwijs in Brussel groeit in september aan met zo’n 2.597 nieuwe plaatsen, schrijft BX1.

Daarvoor worden vijf nieuwe scholen geopend: het Instituut Saint-Dominique in Evere, het Koninklijk Atheneum Victor Hugo in Haren, het College Matteo Ricci in Anderlecht, het Instituut El Hikma-La Sagesse in Vorst en tot slot school La Plume in Sint-Jans-Molenbeek, die eerder al een basisschool en kleuterafdeling had, maar voortaan ook een middelbare school aanbiedt. Daarnaast worden nog bijkomende plaatsen gecreëerd in bestaande scholen.

Bovenop de secundaire scholen worden ook twee nieuwe basisscholen geopend: Marie Popelin in Evere en Ecole Neuve in Schaarbeek, samen goed voor zo’n 666 nieuwe plaatsen.

Eerder raakte bekend dat er in september precies 1.197 plaatsen bijkomen in het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?