Brusselse scholen krijgen geld voor make-over leraarskamers

© Saskia Vanderstichele
| Leraarszaal van de Vierwindenschool in Sint-Jans-Molenbeek (archiefbeeld).

Brussels minister Sven Gatz (Open VLD), in de VGC bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, maakt geld vrij voor een make-over van de leraarskamers van Nederlandstalige scholen in Brussel.

De leraarskamer heeft een centrale plek op school worden en moet daarom een kwaliteitsvolle, multifunctionele en duurzame ontmoetingsplek worden. Met een nieuw subsidiekader wil Gatz scholen stimuleren om hun leraarskamers een make-over te geven.

Scholen die voor een metamorfose van hun leraarskamer willen gaan, kunnen een aanvraag doen voor een subsidie van maximaal 15.000 euro. Die gaat naar de renovatie en opwaardering van de leraarskamer. Zo moet die ruimte een nog aangenamere plek worden om te overleggen, afspraken te maken, te ontspannen, zorgen te delen en elkaar te leren kennen.

Leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel geven dagelijks het beste van zichzelf, zo redeneert Gatz. Daarom wil hij hen zo goed mogelijk ondersteunen en zo het welbevinden van het lerarenkorps te vergroten "Lesgeven in een grootstad brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Leerkrachten hebben daarom nood aan interactie met collega’s."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?