ZOOM COMENIUSSCHOOL BRUZZ ACTUA 1628
© Saskia Vanderstichele

Brusselse zomerschool gaat van start met verhoogde capaciteit en nieuwe naam

© Belga
06/07/2020

Op de Campus Comenius in Koekelberg is maandag/vandaag de Brusselse zomerschool van start gegaan. De capaciteit werd dit jaar verhoogd van 60 naar 108 kinderen en de zomerschool kreeg de nieuwe naam Talen-t-boost.

De Brusselse zomerschool wordt georganiseerd door het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), die bevoegd is voor het Brussels Nederlandstalig onderwijs. Tijdens de vier weken durende zomerschool zet het OCB volop in op talentontwikkeling in een taalrijke omgeving.

De kinderen die deelnemen aan de zomerschool maken tijdens taalateliers kennis met verschillende interessegebieden zoals technologie, sport, muziek, media. Dit jaar werkt het OCB bijvoorbeeld intensief samen met Jeugd en Muziek Brussel. Zij gaan talig met de kinderen aan de slag via kunst, yoga en dans.

Terugkommomenten

"Om in te spelen op de hoge noden op het vlak van taalstimulering Nederlands komen dit jaar niet alleen anderstalige nieuwkomers in aanmerking voor Talen-t-Boost, maar alle kinderen die extra taalstimuleringskansen kunnen gebruiken", vertelt Brussels minister Sven Gatz (Open Vld), in het VGC-college bevoegd voor Nederlandstalig Onderwijs en Scholenbouw.

Volgend schooljaar worden de kinderen verder opgevolgd. Tijdens "terugkommomenten" worden de jongeren opnieuw samengebracht voor talige ontmoetingen met spel en uitstappen. Op basis van hun interesses en talenten worden ze ook actief toegeleid naar een taalrijk vrijetijdsaanbod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren, Onderwijs, zomerschool, campus comenius

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie