Conservatorium krijgt unieke masteropleiding Musical

© Ivan Put
| Bachelorstudenten Musical aan het Conservatorium (archief).

De Vlaamse regering geeft groen licht voor een masteropleiding Musical aan de Erasmushogeschool. Het gaat om een unieke opleiding in het Nederlandstalig onderwijs, die van start kan gaan vanaf academiejaar 2022-2023 aan het conservatorium.

Op dit ogenblik hebben we alleen een musicalopleiding op bachelorniveau. Afgestudeerden van die bacheloropleiding - eveneens aan het Conservatorium van de Erasmushogeschool - kunnen voor een masteropleiding alleen terecht in het buitenland.

De musicalsector stelt ondertussen steeds hogere eisen en in het buitenland is een musicalopleiding van 5 jaar steeds meer ingeburgerd. Zonder masterdiploma stuiten afgestudeerde studenten bovendien op beperkingen. Zo kunnen ze binnen kunstopleidingen bijvoorbeeld geen algemene vakken doceren.

De Vlaamse regering geeft nu groen licht voor een master Musical aan de Erasmushogeschool in Brussel. Het is diezelfde Erasmushogeschool die vandaag al de enige professionele bachelor Musical aanbiedt. BRUZZ volgde deze musicalstudenten twee jaar geleden al eens.

Vanaf volgend academiejaar (2021-2022) kunnen studenten er een schakeljaar volgen dat voorbereidt op de nieuwe academische masteropleiding, die aangeboden wordt vanaf academiejaar 2022-2023 binnen het studiegebied "Muziek en Podiumkunsten". Die masteropleiding duurt één academiejaar en afgestudeerden mogen zich "master of arts" noemen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?