Crevits investeert 11 miljoen euro in Brusselse schoolgebouwen

© PhotoNews
|

De Vlaamse overheid heeft in de eerste maanden van 2018 zo’n 11 miljoen euro aan subsidies toegekend voor Brusselse schoolgebouwen. Veel van dat geld, namelijk 7,5 miljoen euro, gaat naar de verbouwing van een oud kerkgebouw in Anderlecht, maar ook De Koningin Astridschool krijgt 1 miljoen euro voor een nieuwbouw.

Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs kende in januari en februari 2018 iets meer dan 31 miljoen euro subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het vrij en het officieel gesubsidieerd onderwijs in heel Vlaanderen en Brussel. Brusselse scholen kregen met 11 miljoen euro een groot deel van die koek.

Veel van dat geld, namelijk 7,5 miljoen euro, gaat naar de verbouwing van een oud kerkgebouw in Anderlecht. Daar openen het Sint-Guido-Instituut en de Vrije Basisschool De Groene School samen binnenkort een nieuwe school.

Grote en kleine renovaties

Maar ook De Koningin Astridschool in Neder-Over-Heembeek en Laken krijgt 1 miljoen euro voor een nieuwbouw van ca 10.000m² waar een kinderdagverblijf (72 kinderen), een kleuter- (168 leerlingen) en lagere (288 leerlingen) school en een middelbare (288 leerlingen) school in ondergebracht wordt. Ook De Vrije Basisschool Sint-Michiels in Jette krijgt net geen miljoen, de Vrije Kleutersschool in Ukkel mag dan weer op bijna 800.000 euro subsidie rekenen.

De rest van het geld gaat naar kleinere renovatieprojecten in de Vrije Basisschool Maria-Boodschap (203.000 euro), het Maria Assumptalyceum in Laken (167.000 euro) en de Vrije Basisschool Ukkel (102.000 euro).

Deadline huursubsidies nadert

"Nog nooit waren de investeringen in scholenbouw zo groot als deze legislatuur", maakt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zich sterk. "Naast de gewone subsidies zijn er bijvoorbeeld ook nog de huursubsidies, waarvan de tweede oproep nog tot eind deze maand loopt."

"De inhaalbeweging om schoolgebouwen te vernieuwen en moderniseren is van belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken", besluit de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?