Drie muziekacademies in Etterbeek en Schaarbeek binnenkort in nieuw jasje

RF
© BRUZZ
22/07/2021

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid investeren 2,5 miljoen euro in de muziekacademie F. Chopin en het RHOK in Etterbeek, en in de muziekacademie Fiocco in Schaarbeek. “Om de kwaliteit te verhogen en het studieaanbod te versterken”, zegt Sven Gatz, minister van Financiën en Meertaligheid (Open VLD).

De GO! Muziekacademie F. Chopin Etterbeek aan de Oudergemlaan, die in verouderde gebouwen zit, krijgt een nieuw schoolgebouw aan de Generaal Tombeurstraat. Deze site bevindt zich vlak naast de hoofdvestiging van het RHOK, de GO! Academie voor Beeldende Kunsten Etterbeek.

Het gaat om leslokalen voor individuele lessen en grotere ruimten voor samenspel, ensembles en concerten. “Zo zorgen ze voor maximale benutting en bijkomende ontmoetingsplekken in onze hoofdstad”, zegt Benjamin Dalle, minister van Brussel en Jeugd (CD&V).

Voor het RHOK zelf worden er nieuwe atelierruimten voorzien. De GO! Muziekacademie ‘Fiocco’ in Schaarbeek krijgt een subsidie om haar façade te renoveren en een nieuw sanitair te voorzien.

De werken maken deel uit van een investeringsoperatie voor de infrastructuur van de Nederlandstalige academies in Brussel. “Net zoals het Nederlandstalig dagonderwijs is het deeltijds kunstonderwijs de laatste jaren flink gegroeid” zegt Sven Gatz, minister van Meertaligheid (Open VLD) “We verhogen daarom de kwaliteit en versterken het studieaanbod.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) voorziet voor de investeringsoperatie 5,15 miljoen euro, de Vlaamse overheid maakt 3 miljoen euro vrij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Schaarbeek , Onderwijs , deeltijds kunstonderwijs , renovatie , RHOK , muziekacademie Fiocco , muziekacademie F. Chopin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni