Een school dicht in Sint-Joost, beperkte sluiting in Evere

© Ivan Put
| Archiefbeeld

Een leerling en een secretaresse van de gemeenteschool Clair-Vivre in Evere hebben positief getest op Covid-19. Als reactie daarop werden op dinsdag twee 'bubbels' gesloten en dit tot het einde van het schooljaar. De school Joseph Declef in Sint-Joost heeft ook te kampen met een positief geval en sluit meteen de deuren voor de rest van het schooljaar.

De bubbel van de leerling van Clair-Vivre die positief testte werd gesloten, net als de bubbel van een kind dat in het weekend met hem in contact was geweest.

De secretaris van het bestuursteam dat positief testte, had geen contact gehad met studenten. Ze blijft voorlopig thuis. Haar collega's werden getest en naar huis gestuurd in afwachting van de resultaten.

De ouders van de leerlingen zijn door de gemeente op de hoogte gebracht. "We nemen alle nodige maatregelen in de school," zei Ridouane Chahid. "We zullen het opvolgen met de ouders. De reiniging van de school is geïntensiveerd met de inzet van drie extra personeelsleden."

In Sint-Joost-ten-Node bleek vorige week vrijdag dat een van de animatoren die werkt in de school positief heeft getest op corona. “We nemen in deze gemeente geen risico’s,” aldus burgemeester Emir Kir, “omdat het gaat om een animator die in contact kwam met de meerderheid van de leerlingen was het onmogelijk om deel van de school naar huis te sturen en de rest niet”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?