Eerste ‘schoolwinkel’ geopend in City 2

Vandaag opende de eerste 'schoolwinkel' van ons land in winkelcentrum City 2. Twaalf werkzoekenden krijgen er de kans om de komende maanden een opleiding tot verkoper te volgen.

Twaalf werkzoekenden krijgen in 'S.KOOL' de kans om de komende maanden een opleiding tot verkoper te volgen. Daarbij krijgen ze in de voormiddag les en moeten ze de leerstof in de namiddag omzetten in de praktijk.

De jonge werkzoekenden zullen onderwezen worden door lesgevers van Bruxelles Formation en workshops krijgen van ervaringsdeskundigen. In de winkel zullen producten verkocht worden van verschillende deelnemende winkels die zich ook in de City 2 bevinden.

Maar dat is niet alles waar de twaalf studenten van kunnen profiteren. “Aan het einde van de opleiding ontvangen de 12 stagiairs een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur. We zijn dan ook erg trots op deze vernieuwende publiek-private samenwerking,” laat Olivia P’tito, Algemeen Directrice Bruxelles Formation, weten.

In totaal dienden zo’n 250 jonge werkzoekenden hun kandidatuur in.

SKOOL schoolwinkel city 2

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?