reportage

City 2 pakt uit met vernieuwde food court

© Lina El Bakkali
| Food District in City 2

Hoewel de werken in City 2 nog niet helemaal af zijn, houdt dat shoppers niet tegen te profiteren van de koopjesperiode en het nieuwe 'Food District'. De gezellige eethoek zou meer volk moeten aantrekken. “Het is een veelbelovend begin.”

City 2 heeft grondige renovaties achter de rug. AG Real Estate besliste in 2016 het winkelcentrum aan Rogier een derde leven te geven. Hier en daar zijn er nog enkele losse eindjes, zoals de draden die uit het plafond komen op de tweede verdieping en een paar gesloten winkels, maar er is een wereld van verschil met de oude City 2. De donkere, sombere gangen hebben plaatsgemaakt voor een lichte uitstraling. Het nieuwe food district, een gezellige eethoek met verschillende soorten keukens, palmt het grootste deel van de benedenverdieping in.

Jurgen De Gelas, de manager van het shoppingcentrum (AG Real Estate) is zichtbaar trots. Volgens hem zal City 2 over enkele dagen zo goed als afgewerkt zijn. “De werken hebben enige vertraging opgelopen omdat er dingen verkeerd liepen en wij sommige dingen anders wilden aanpakken. Maar de drie extra maanden waren nodig om dit resultaat te behalen. Noem het maar een academisch kwartiertje,” lacht De Gelas.

De verwachting dat er 50.000 bezoekers op de eerste dag van de koopjes zouden langskomen, werd overtroffen. “Er waren 53.000 bezoekers op de eerste dag, ondanks het feit dat het een warme dag en een maandag was,” zegt De Gelas. “Ook het food district dat net op tijd af was voor het begin van de solden, kon rekenen op heel veel volk. Zeker meer dan we verwacht hadden. Vooral omdat we eigenlijk nog niet echt hadden gecommuniceerd over de opening van de food court. Het officiële persbericht is pas gepland voor 11 juli, dus we hadden dit succes niet zien aankomen. Alles is vlot verlopen en de handelaars waren tevreden over de opening,” aldus De Gelas.

FoodDistrict_City2
© Lina El Bakkali
| Food District in City 2

Five Guys laat op zich wachten

Een nieuwe aanwinst voor Food District is de Amerikaanse fastfoodketen Five Guys, waarvan de eerste en momenteel enige vestiging in België vorig jaar opende in Antwerpen. De opening was gepland voor 1 juli, maar laat op zich wachten. “Five Guys opent midden juli, wat waarschijnlijk ook nog eens voor een toeloop van mensen zal betekenen,” zegt De Gelas.

Five Guys is niet de enige plek waar de werken nog volop bezig zijn. Wie tijdens het shoppen zin heeft in de taco’s van de Franse fastfoodketen O’Tacos, zal nog enkele dagen geduld moeten hebben of zich begeven naar een van de zes andere restaurants van de keten in Brussel.

Door de werken aan deze ketens is de harmonie in de eethoek enigszins verstoord. Om de zoveel tijd verstoort het geluid van een boor de muziek en het geroezemoes van de mensen, maar dat lijkt de bezoekers niet te deren. Rond de middag zorgen de hongerige shoppers voor een gezellige drukte op de benedenverdieping. Aan de gemeenschappelijke tafels zie je een mengelmoes van leeftijden en nationaliteiten die proeven van de verschillende keukens die het Food District te bieden heeft. “We vonden het belangrijk dat er voor elk wat wils zou zijn, en ik ben blij te zien dat deze food court zoveel verschillende mensen lijkt aan te trekken,” zegt De Gelas.

“Ik woon al meer dan zestig jaar in Brussel en dit is zeker een meerwaarde voor de stad,” zegt bezoekster Marie. “Ik mag dan wel een oudere dame zijn, maar vergis je niet, ik geniet van verschillende keukens en probeer graag nieuwe dingen,” zegt ze terwijl ze wijst naar haar Libanese plat mixte.

Ook Elise M. en Bouchra H., twee jonge meisjes die elk slurpen van een smoothie, zijn blij met de nieuwe eethoek. “Het is mooi ingericht. Modern, maar toch gezellig. Het is fijn lekker eten te kunnen combineren met shoppen,” zegt Bouchra. “Wij kijken vooral uit naar de opening van Five Guys,” voegt Elise enthousiast toe.

Drukke start

Naast de nieuwe filialen, zijn er ook restaurants die al eerder een plekje hadden in City 2. Zo heb je Il Caffè, een koffiekraampje helemaal in het begin van Food District. “Wij hebben ook een kraam helemaal boven in Fnac, maar deze locatie is zoveel beter. Niet alleen is het gezelliger, maar er is veel meer volk,” zegt Nora Basha, een medewerkster van Il Caffè. “We hebben een erg drukke dag gehad maandag, wat we niet hadden verwacht omdat we, zoals de rest, net openden.”

Imane Ait Kabboura werkt voor de keten Cosy Pasta en is ook lovend over het concept. “Wij stonden hier vroeger ook op de benedenverdieping. Het is nu veel beter. Het is gezellig, beter ingericht dan vroeger en ook minder donker. Er was alleen op de eerste dag al opvallend veel volk. Het is een veelbelovend begin.”

Happy_Fish_City2
© Lina El Bakkali

Een punt van kritiek kwam uit de hoek van Happy Fish. Ook zij hadden een vaste stek in City 2, vóór de ingrijpende renovaties. Demba, de verantwoordelijke van Happy Fish, vindt Food District een leuk concept, maar was niet tevreden met het verloop en de verhuis naar een kleinere plek.

“Vroeger hadden wij een privé-eetzaal, wat veel mensen aantrok. We hebben ook veel minder ruimte gekregen dan vroeger. Wij zijn geen grote keten, dus tijdens de afgelopen maanden moesten wij sluiten en konden we niet werken. Ik heb het gevoel dat onze vroegere klanten ons zijn vergeten,” zegt Demba. “Dit is natuurlijk enkel de start en de officiële opening met de nodige reclame moet nog volgen, maar op de eerste dag hadden we alleszins zeker minder volk dan we gewend waren en verwacht hadden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?