Onder meer burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux en schepen Jef Van Damme waren aanwezig op de eerstesteenlegging

Eerste steen gelegd voor uitbreiding Molenbeekse gemeenteschool 13

JP
© BRUZZ
09/02/2022

In Molenbeek is gestart met de bouw van een nieuw bijgebouw voor de Franstalige gemeenteschool nummer 13. Onder toezicht van burgemeester Catherine Moureaux (PS) werd feestelijk de eerste steen gelegd.

Naast de huidige school wordt een nieuw bouwwerk opgetrokken dat een oude ongebruikte garage vervangt. Die maakt plaats voor een modern en licht gebouw dat plaats biedt aan acht nieuwe klaslokalen en een polyvalente zaal. De zaal wordt ook gebruikt voor de buurt. Het ontwerp komt van het Mechelse dmvA architecten.

De eerste steen van het nieuwe gebouw is woensdagochtend gelegd door burgemeester Catherine Moureaux (PS), Jef Van Damme (One.brussels-Vooruit), schepen van Openbare Werken, leden van het schepencollege en de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Franstalige Gemeenteschool nr.13 'L'École qui bouge'. Het zou zo'n anderhalf jaar duren voordat het gebouw af is.

gemeenteschool.jpg

| Een simulatiebeeld van het nieuwe gebouw voor gemeenteschool nummer 13.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni