De Hendrik Conscienceschool in Schaarbeek

Oplossing voor geschrapte klassen in Schaarbeekse Conscienceschool

DVDE
© BRUZZ
18/03/2024

Er is een oplossing voor de Hendrik Conscience-basisschool in Schaarbeek. Daar werd twee weken geleden beslist om drie parallelklassen te schrappen door een nijpend lerarentekort. 24 leerlingen moesten daardoor op zoek naar een andere school. De maatregel wordt teruggedraaid nu onder meer een nieuwe leerkracht werd gevonden, meldt bevoegd minister Sven Gatz (Open Vld) na overleg met de bevoegde instanties.

Er is overeengekomen dat de school tot aan de paasvakantie kan rekenen op de steun van het Onderwijscentrum Brussel in de vorm van co-teaching.

Nog voor de paasvakantie start er een nieuwe leerkracht in de school en bovendien zal na de paasvakantie een leerkracht terugkeren uit zwangerschapsverlof. Met deze aanvullende ondersteuning, samen met de voorwaarde dat er geen verdere uitval van leerkrachten plaatsvindt, zal de school haar normale werking kunnen voortzetten na de paasvakantie.

'Opgelucht'

"We zijn zeer blij dat er een oplossing gevonden werd voor de school”, zegt Jurgen Wayenberg van de Go! Scholengroep Brussel. "Het valt immers zeer moeilijk uit te leggen aan leerlingen en ouders waarom we vragen om midden in het schooljaar van school te veranderen. Met deze voorzichtige oplossing hopen we dat de rust kan weerkeren en dat de school haar normale werking kan verderzetten."

De ouders van de betrokken leerlingen zijn hiervan vorige week ingelicht, aldus Gatz. "Wij zijn opgelucht", reageert een van de betrokken ouders, Wendy, aan BRUZZ. "Want een groot deel van de ouders kon hun kinderen niet naar een andere school overplaatsen. Daarom is het belangrijk dat de politiek inspanningen blijft doen om het lerarentekort in Brussel op te lossen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni