Erasmushogeschool brengt innovatie naar de studenten met medialab.brussels

© Twitter Erasmushogeschool

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) heeft vrijdag op haar campus aan de Nijverheidskaai in Anderlecht officieel het medialab.brussels ingehuldigd. Dankzij het lab kunnen leerlingen dagelijks kennis maken met innovatieve technologie in hun domeinen.

Het medialab.brussels bestaat uit vier labs. Er is een fablab waar allerlei prototypes en producten met de handen worden gemaakt, er is een medialab waar het om digitale technologieën, er is een businesslab voor de business modellen en er is een designlab voor het uitwerken van designs.

Het doel van de EhB is om de steeds belangrijker wordende technologieën te implementeren in de verschillende richtingen. "Dit medialab.brussels is heel belangrijk, omdat de EhB vanaf nu alle opleidingen gaat proberen te betrekken bij de innovatieve technologieën die we hier aanbieden. Augmented en virtual reality kunnen bijvoorbeeld zowel voor verplegers als voor applicatieontwikkelaars dienen en de EhB kan de leerlingen van deze richtingen hiermee nu in contact brengen", zegt Broos Fonck, manager medialab.brussels.

Het lab en zijn innovatieve technologiëen worden niet enkel voorbehouden voor de studenten. De EhB wil een community creëren door het lab op woensdagnamiddag voor iedereen open te zetten van 13 tot 20 uur. "Daarnaast proberen we ook secundaire scholen aan te trekken of levenslang leren te promoten", vertelt Fonck

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?