Erasmushogeschool peilt talenkennis voor begin academiejaar

De Eramushogeschool gaat taalexamens afleggen om het taalniveau van haar studenten te meten.

De Erasmushogeschool peilt voor het begin van het academiejaar naar de talenkennis van haar studenten. Op die manier wil de school een beter beeld krijgen van het niveau van het Engels, Frans en Nederlands van de studenten die talige richtingen volgen zoals journalistiek of communicatiemanagement. De niveauverschillen zijn namelijk groot en daarom komt er een gedifferentieerde aanpak. "De aanpak is op maat van de student, maar het examen blijft voor iedereen hetzelfde. Alle studenten moeten het noodzakelijke niveau bereiken om geslaagd te zijn," benadrukt de school.

De intaketest voor studenten moet ervoor zorgen dat studenten beter en gerichter talenonderwijs krijgen. Wie bijvoorbeeld sterk is in het Nederlands maar slecht scoort op de Engelse test, kan de lessen Nederlands laten vallen om meer lessen Engels te volgen. Op die manier willen de docenten de studenten motiveren en hun slaagkansen verhogen.

Vroeger had elke opleiding aparte lessen Frans, Engels en Nederlands. Vanaf dit academiejaar werken alle opleidingen in het eerste jaar samen om alle studenten de kans te geven om een grondige basis op te bouwen. Die krachtenbundeling maakt dat er tijd vrijkomt om de studenten ook individueel of in kleine groepjes te coachen.

De Erasmushogeschool benadrukt dat de examens op het einde van het jaar voor iedereen hetzelfde blijft. "Alle studenten moet het noodzakelijke niveau bereiken om geslaagd te zijn en naar het volgende jaar te kunnen," klinkt het in een mededeling.

Het academiejaar wordt feestelijk geopend op 27 september in het Kaaitheater.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?