Erasmushogeschool legt eerste steen voor campus Dansaertwijk

© Erasmushogeschool

De Dansaertbuurt is binnenkort een campus rijker. De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start vrijdag met de bouw van een zesde leeromgeving: ‘Campus Kanal’. Vanaf september volgend jaar verhuizen de studenten van de opleidingen Onderwijs en Pedagogie daarheen.

Vrijdag werd symbolisch de eerste steen van de nieuwe campus gelegd. In september volgend jaar verhuizen de studenten van de vier bachelors uit het departement Onderwijs en Pedagogie. Die worden nu in Jette klaargestoomd om aan de slag te gaan in het onderwijs of als pedagogisch medewerker.

Voor het ontwerp werd rekening gekozen voor Slowaakse architecten Bevk Perović, B-architecten neemt de uitvoering op zich. De ontwerpers hielden rekening met moderne manieren van leren, en had veel oog voor een inspirerende leeromgeving. Elke verdieping krijgt een eigen sfeer en inrichting. "Op die manier willen we tegemoet komen aan de verschillende leerstijlen, opleidingen, studenten en docenten," verklaart directeur Frank Noten.

In totaal komen er twee grote aula's met bijbehorende foyer, een bibliotheek en cafetaria. Daarnaast zijn er meerdere grote ruimtes voor muziek voorzien, komen er lokalen voor de keuzevakken van leraar secundair onderwijs voor bio-estethiek en haarzorg. Ook komt er een dakterras met vergaderruimte en een 'future classroom lab', dat van alle digitale gemakken is voorzien. De kostprijs van het gebouw ligt rond de 17 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?