Ben Weyts (N-VA), minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse rand, in het Vlaams Parlement

| Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Onderwijs.

Extra geld uit Vlaanderen voor Brusselse scholen

EC
© BRUZZ
28/09/2021

Het Vlaams Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs maakt ruim 250.000 euro vrij voor de renovatie van vijf Brusselse scholen. Dat maakt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) dinsdag bekend.

De grootste som gaat naar het Sint-Guido-Instituut, de Cardijnschool en de vrije basisschool Spes in Anderlecht. Die drie scholen krijgen samen bijna 230.000 euro voor een nieuwe verwarmingsinstallatie. Ze bevinden zich op dezelfde campus.

Het Sint-Pieterscollege in Jette krijgt 16.000 euro voor een dakrenovatie. De vrije basisschool Parkschool in Vorst krijgt tenslotte 24.000 euro voor een nieuwe keuken en sanitair.

“Meer dan ooit gaan we voor kwaliteitsvol onderwijs”, zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA). “Dus zetten we ook in op kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

De Vlaamse regering trekt deze legislatuur een bijkomend half miljard uit voor schoolinfrastructuur. De helft daarvan gaat dus naar Brussel. In totaal bedraagt de Vlaamse investering in scholenbouw deze legislatuur zo’n 3 miljard euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni