Lagere school Sint-Joost-aan-zee spelende kinderen hinkelen spelen onderwijs

| Kinderen hinkelen op de speelplaats.

Gatz investeert 657.000 euro in nieuwe speelplaatsen

SG
© BRUZZ
28/10/2019

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft een subsidie van 657.000 euro aan zeven Nederlandstalige scholen in Brussel om hun speelplaats volledig te vernieuwen. “Goed ingerichte speelplaatsen zijn belangrijk, omdat ze de brede ontwikkeling van kinderen stimuleren.”

De vernieuwingen zullen plaatsvinden in de volgende scholen: basisschool Lutgardis in Etterbeek, het Sint-Guido-Instituut en de Cardijnschool in Anderlecht, basisschool de Muziekladder en de Mariaschool in Schaarbeek, basisschool De Bron in Sint-Gillis en basisschool Lutgardis in Elsene.

De subsidies zijn een onderdeel van het BuitenSpelproject van de VGC. ‘BuitenSpel’ focust op het multifunctioneel gebruik van een speelplaats, denk bijvoorbeeld aan een mix van sport en spel.

“De VGC ondersteunt Brusselse scholen die van hun speelplaats naast een uitdagende speelomgeving ook een krachtige leeromgeving willen maken”, klinkt het bij bevoegd minister Sven Gatz (Open VLD). “De bedoeling is dat kinderen hierdoor leren door te spelen. Daarnaast mikken we met het project BuitenSpel op ouder- en buurtbetrokkenheid. Door de speelplaatsen ook beter toegankelijk te houden buiten de schooluren, worden scholen en speelplaatsen de ontmoetingsruimten bij uitstek in de verschillende wijken en buurten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Onderwijs, basisonderwijs, Brussels onderwijs, VGC

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni