Geen les in Elsense scholen wegens verkiezingen

© Saskia Vanderstichele

Verschillende Elsense gemeentescholen doen op 14 oktober dienst als stemlokaal. Om alles in gereedheid te brengen, zullen enkele scholen geen lessen organiseren. Oppostiepartij Ecolo-Groen reageert kritisch op de beslissing.

“De leslokalen zullen die dag al bezet zijn omdat de stemhokjes klaargezet worden,” legt schepen van Onderwijs Nathalie Gilson (MR) uit. “We hebben daarom aan de verschillende directeurs gezegd dat ze niet verplicht zijn om die dag lessen te organiseren. Zeven van de elf directeurs zijn daarop ingegaan.”

Er wordt wel opvang voorzien voor de kinderen.

Oppositiepartij Ecolo-Groen reageert ontstemd op de beslissing. “We begrijpen niet dat de ouders nu pas op de hoogte gebracht worden. Bovendien slagen andere gemeenten er wel in om vrijdag nog lessen te organiseren. Waarom moet het bij ons dan anders?,” aldus lijsttrekker Christos Doulkeridis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?