Islamitische school La Vertu zet tiental leerkrachten op straat op 1 september

© Facebook/Ecole & Institut La Vertu

Een tiental leerkrachten van de islamitische middelbare school La Vertu in Schaarbeek zou op deze eerste schooldag verrast zijn met een plots ontslag. Dat zegt BX1. De leerkrachten kregen naar eigen zeggen geen reden te horen voor hun ontslag, maar moeten niet meer terugkeren. Ze hebben een stakingsaanzegging ingediend voor woensdagochtend.

De middelbare school La Vertu ligt op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek en kwam eerder al in het nieuws wegens hun personeelsbeleid. Zo wisselde de directie al drie keer van post op vijf jaar tijd en vond de school vorig jaar niet voldoende leerkrachten voor elk vak. Volgens twee leerkrachten is de situatie het afgelopen jaar nog verergerd. Dat vertellen ze aan BX1.

Deze dinsdagochtend, op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, kregen meerdere leerkrachten plots te horen dat ze niet meer moesten komen werken. BRUZZ kon de school zelf nog niet bereiken. De directrice van La Vertu zou momenteel aan het vergaderen zijn.

"Ik kreeg te horen dat ik al mijn lesuren kwijt ben en dat ze mij bedanken", vertelt een anonieme leerkracht aan BX1. "We kregen een dag en bedankt, zonder uitleg." Deze leerkracht was al vijf jaar aan het werk in de school, maar moest naar eigen zeggen binnen de twintig minuten buiten staan.

Staking

Een tiental collega's zit in dezelfde situatie volgens BX1. "Ze hebben iedereen ontslagen die hun mening over de genomen beslissingen heeft uitgesproken", zegt een andere collega, die zelf op staande voet ontslagen is. "We hadden twee vakbondsafgevaardigden. Eén van hen is naar een andere school verplaatst en de andere is ontslagen."

Er zou deze dinsdagmiddag een algemene vergadering voorzien zijn in de school. De leerkrachten hebben een stakingsaanzegging ingediend om vanaf morgen, woensdagochtend om 9 uur, niet meer te werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?