© Hostel Bruegel

Jeugdherberg Bruegel verwelkomt studenten die 's nachts blokken

KVDP
© BRUZZ
12/05/2022

Van 16 mei tot en met 1 juli zijn blokkende studenten welkom in de Brusselse hostel Bruegel. Ze mogen er niet alleen overdag komen studeren, maar ook 's nachts. Er is plaats voor 25 personen. "Hopelijk vinden ze zo ook tijdens hun vakanties de weg naar onze jeugdherbergen."

De jeugdherberg in de Heilige Geeststraat, in de schaduw van de Kapellekerk, stelt zijn lounge, en bij mooi weer ook het terras ter beschikking van studenten die zich voorbereiden op de examenperiode. Naast een studeerplek kunnen ze er ook rekenen op een wifiverbinding, water, koffie en thee.

"Met dit initiatief willen we studenten steunen tijdens de blokperiode. Studeren hoeft geen eenzaam gegeven te zijn, meer zelfs, samen studeren werkt motiverend", zegt hostelmanager Stien Swinnen. "Tegelijk willen we de studenten ook laten kennismaken met onze moderne hostel en hopelijk vinden ze zo ook tijdens hun vakanties de weg naar onze jeugdherbergen in Brussel en Vlaanderen."

vl_jeugdherbergen_bruegel_00010.jpg
© Hostel Bruegel | Studenten mogen onder meer gebruikmaken van de lounge

De 25 studeerplekken in de jeugdherberg worden opengesteld van maandag 16 mei tot en met 1 juli. Studenten zijn er welkom op vertoon van hun studentenkaart, ook 's nachts. Daarmee speelt de hostel naar eigen zeggen in op een toenemende vraag naar collectieve studeerplekken die ook 's nachts toegankelijk zijn.

“Of dit aan te raden is, hangt af van ieders bioritme”, vertelt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven). “Je hebt zowel vroege vogels onder de studenten, die ’s ochtends of overdag heel productief zijn, als nachtraven voor wie dat ’s nachts het geval is. Het is belangrijk om studenten de flexibiliteit te bieden om zelf hiervoor te kiezen.”

vl_jeugdherbergen_bruegel_00439.jpg
© Hostel Bruegel | Bij mooi weer kunnen studenten op het terras studeren

In 2020 organiseerde de Brusselse studentendienst Brik voor het eerst een 'nachtblok'. Daarvoor hadden meer dan vijftig studenten zich ingeschreven, een twintigtal had ook effectief deelgenomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Onderwijs, jeugdherberg, hostel, blokperiode

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie