Kaap van 50.000 leerlingen gerond in Brussels Nederlandstalig onderwijs

© Belgaimage

Uit de februaritelling blijkt dat het aantal leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel voor het eerst hoger ligt dan 51.000. Dat is een groei van 2,8 procent in vergelijking met vorig schooljaar. “Dit succes bewijst de kwaliteit van het onderwijs in onze scholen”, reageert Sven Gatz (Open VLD) die bevoegd is voor Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

Het gaat om in totaal 51.350 kleuters, leerlingen en scholieren. Dat zijn er zesduizend meer dan in het schooljaar 2015-2016. Vooral de groei binnen het secundair onderwijs is opvallend te noemen: met 576 meer leerlingen tegenover vorig jaar is dat een stijging van 3,9 procent. Het Nederlandstalig kleuteronderwijs groeit met 1,5 procent en het gewoon lager onderwijs met 3,1 procent.

“Het succes van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel is te danken aan tal van factoren”, zegt Sven Gatz. “In de eerste plaats bewijst dit succes de kwaliteit van het onderwijs in onze scholen. En die kwaliteit danken we aan onze geweldige leerkrachten, schoolteams en de ondersteuning van het Onderwijscentrum Brussel. Meer en meer ouders in Brussel zien in dat die kwaliteit, ook op het vlak van meertaligheid, de beste garantie biedt op doorstroming naar het hoger onderwijs of een goede job."

Ook goede schoolinfrastructuur speelt volgens Gatz een rol: “Al verschillende jaren investeren we – noodgedwongen - in nieuwe, moderne en aantrekkelijke schoolinfrastructuur, om de toenemende vraag naar Nederlandstalig onderwijs te kunnen beantwoorden.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?