Kakelbontschool in Laken geeft les op straat

© Kakelbontschool in Laken
| De kinderen van de Kakelbontschool in Laken krijgen buiten les op een speciaal afgesloten school- en speelstraat.

De kinderen van de Kakelbontschool in Laken krijgen de hele week les op straat. Daarmee willen ze aandacht vragen voor een betere mobiliteit en veilige schoolstraten, tijdens de Week van de Mobiliteit.

De kinderen van de Kakelbontschool in Laken hebben geluk. Ze mogen een hele week lang buiten les krijgen in nazomerse temperaturen. De Repen-Vreverstraat in Laken is afgesloten voor het verkeer tussen 7 en 17 uur, zodat de leerlingen er in alle rust kunnen school lopen.

Fijn stof

"Het initiatief kwam van de ouderwerkgroep mobiliteit," zegt leerkracht Wiene Pauwels. "Enerzijds om de ouders te doen nadenken over manieren om hun kinderen naar school te brengen, anders dan de auto. Anderzijds is er een bezorgdheid over de hoge concentraties fijn stof."

De ouders hadden de schadelijke luchtpartikels gemeten en die bleken even hoog te zijn als die op drukke verkeersassen. Tijdens de week zullen ze de partikels opnieuw meten om het verschil te zien.

Buiten spelen

De leerlingen beginnen de dag buiten met een gezond ontbijt en krijgen dan de rest van de dag buiten les. Er kunnen drie klassen tegelijk buiten les volgen. Turnlessen, rekenen of Frans, alles gebeurt buiten en spelenderwijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?