Voetgangers die op vrijdagochtend in de buurt van de Kakelbontschool in Laken moesten zijn, werden op een primeur getrakteerd. Zopas werd daar het eerste zwevende zebrapad ingehuldigd. Hiermee willen de initiatiefnemers chauffeurs trager doen rijden.

Het zijn de ouders van de kinderen in de Kakelbontschool die het initiatief namen om het opvallende zebrapad te schilderen. “Experimenten in Duitsland toonden aan dat chauffeurs automatisch vertragen wanneer ze dit zebrapad zien,” legt Gerben van den Abbeele, professioneel schilder van zebra- en fietspaden, uit aan BRUZZ.

“Maar het is natuurlijk ook een symbolische actie die past bij de andere activiteiten die de ouders in het kader van Filter Café Filtré organiseerden. Met het zwevende zebrapad willen we de voetgangers in de bloemetjes zetten,” aldus van den Abbeele.

Omstaanders spreken van het eerste ‘geslaagde’ zwevende zebrapad. Eind 2017 deed de gemeente Schaarbeek immers al eens een poging een 3D-zebrapad te schilderen. Omdat men toen een stukje vergat, was het effect minder spectaculair dan verwacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Mobiliteit , Samenleving , zebrapad , kakelbontschool , Filter Café Filtré

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni