Koning Boudewijnstichting knapt toiletten in vijf Brusselse scholen op

ML
© BRUZZ
05/06/2018
Updated: 05/06/2018 16.06u

In sommige Franstalige scholen is de netheid van de toiletten ondermaats. De Koning Boudewijnstichting heeft 36 scholen, waaronder 5 in Brussel, geselecteerd om hier verandering in te brengen.

Dat schrijft La Dernière Heure. Een onderzoek van het privéfonds BYX (verbonden aan de Koning Boudewijnstichting) uit 2015 bracht alarmerende resultaten aan het licht inzake de properheid van toiletten op verschillende scholen in de Franse gemeenschap. Geen sloten op de deuren, geblokkeerde leidingen en ondraagbare geuren zijn slechts enkele problemen die opgemerkt werden.

Datzelfde fonds gaat nu in samenwerking met Marie-Martine Schyns (CDH), minister van onderwijs binnen de Franse gemeenschap, scholen ondersteunen om de staat van hun toiletten te verbeteren. Voor dit initiatief staat een budget van 165.000 euro ter beschikking.

Uit 127 dossiers die het fonds samenstelde, werden 36 scholen gekozen die nu steun krijgen van minister Schyns en BYX. Onder de 36 geselecteerde projecten zitten ook 5 Brusselse scholen. De leerlingen van de verschillende scholen worden bij de projecten betrokken: "De toiletten zijn in de eerste plaats voor de leerlingen, dus het is vanzelfsprekend dat we hen laten meewerken," zegt Schyns.

De vijf Brusselse scholen die aan het initiatief meedoen zijn het Koninklijke Atheneum in Oudergem, het Koninklijk Atheneum Serge Cruez in Molenbeek, School 17 Pierre Adam in Schaarbeek, School 7 in Ter Kamerenbos en de Sint-Antoniusschool in Vorst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Onderwijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni