KU Leuven zet deuren open voor laatstejaarsscholieren

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 8 januari 2020

Filosofie, geschiedenis, economie of wiskunde? Scholieren in de laatste jaren van de middelbare school staan voor een moeilijke keuze. De KU Leuven wil hen een handje helpen en organiseert voor hen een ‘Juniorcollegedag’.

Tijdens de Juniorcollegedag krijgen duizenden leerlingen verdeeld over vier campussen in België les van proffen uit verschillende vakgebieden. De scholieren leren zo hun interesses beter kennen en krijgen een voorsmaakje van het universitaire leven.

Brusselse leerlingen buigen zich onder andere over data-analyse. Steeds meer processen en beslissingen zijn immers gedreven door data. Denk maar aan voetbalclubs die op basis van uitgebreide datasets wedstrijden voorbereiden of nieuwe spelers zoeken.

Ook behandelen de jongeren een Vlaams onderzoek naar jongeren en digitale vaardigheden en online weerbaarheid, en leren de scholieren alles over waarom we soms niet zo ethisch handelen als we zelf denken.

De Juniorcollegedagen vinden plaats op 7, 8, 9 en 10 januari in verschillende aula's van de KU Leuven. Voor het eerst vindt de Juniorcollegedag plaats op vier campussen: in Leuven, Brussel, Gent en Kortrijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?