KUL en USL lanceren Engelstalige bachelor in Brussel

© Université Saint-Louis Bruxelles
| De campus Université Saint-Louis Bruxelles is vlakbij Kruidtuin gelegen.

Vanaf 2020-2021 beginnen de Université Saint-Louis en de KU Leuven een Engelstalige bachelor handelswetenschappen in Brussel. "Hier kunnen studenten zich onderdompelen in verschillende culturen."

De opleiding is een samenwerking tussen beide universiteiten, die hun campus niet ver van elkaar in Brussel Stad hebben. Studenten krijgen na afronding van de bachelor een diploma dat door beide universiteiten zal worden uitgereikt. "Het bachelorprogramma heeft een uitgesproken internationaal karakter en wordt ingericht voor Belgische en buitenlandse studenten", klinkt het in het aankondigende persbericht.

De universiteiten zien in Brussel de stad bij uitstek om zo'n internationale opleiding aan te bieden: "De lessen worden gegeven op de Brusselse campussen van beide instellingen zodat de studenten niet enkel een stevige interdisciplinaire opleiding krijgen, maar zich ook kunnen onderdompelen in verschillende culturen."

De Engelstalige opleiding moet studenten verder voorbereiden op managementposities in het bedrijfsleven: "Ze vormt innovatieve denkers die de gangbare bedrijfsregels, -processen, en –strategieën mee bepalen dat ze een verregaande impact hebben op het bedrijf of de bedrijfssector. De opleiding bestrijkt alle managementdomeinen (financiën en boekhouding, marketing, human resources, productie en logistiek en ICT)."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?