Kunstschool start met opleiding mode en creatie

© Mediaspecs
| Krijgt Brussel, dankzij de nieuwe mode-opleiding, binnenkort een nieuwe Diane von Furstenberg?

De kunstschool Kunsthumaniora Brussel heeft dinsdag zijn een nieuwe opleiding "mode en creatie" voorgesteld. Als eerste Brusselse domeinschool "kunst en creatie" neemt de school het initiatief om het Brusselse modetalent al op jonge leeftijd extra te ondersteunen met een volwaardig studieaanbod.

De richting "mode en creatie" kan vanaf het derde middelbaar gekozen worden. De leerlingen krijgen dan, naast de algemene vakken, tot 18 uur per week specifiek les over het gekozen vakgebied.

"Om het creatieve talent van de leerlingen ten volle te ontplooien en hen van bij de start te laten kennismaken met podiumkunst, kiezen we voor een integrale aanpak waarbij de leerlingen voortdurend in dialoog gaan met de andere kunstdisciplines en samenwerken met de leerlingen woord, muziek en dans," aldus Serge Algoet, directeur van de school Kunsthumaniora Brussel.

Eens afgestudeerd kunnen leerlingen doorstromen naar een opleiding aan de modeacademie, naar een bacheloropleiding podiumtechnieken of kunnen ze meteen aan het werk binnen hun vakdomein.

Een andere ambitie van directeur Algoet is het vergroten van de sociaal-culturele mix in de school en het bereiken van allochtone ouders en hun kinderen. Ze zijn nog te vaak onbekend met het kunstonderwijs en de doorstromingsmogelijkheden. Een samenwerking met het basisonderwijs is daarbij belangrijk.

"Zo kunnen we het Brusselse creatief talent al op jonge leeftijd warm maken voor de mode en de podiumkunsten," aldus directeur Algoet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?