Leerkracht Windroos geschorst wegens seksueel overschrijdend gedrag

© Google Maps

Een leerkracht van de Nederlandstalige school Windroos in Molenbeek werd vlak voor de kerstvakantie geschorst wegens seksueel overschrijdend gedrag naar kinderen toe. De exacte ernst van dat gedrag is niet bekend, al gaat het zeker niet om verkrachting. Het parket heeft op vraag van het schoolbestuur een opsporingsonderzoek gestart.

Vlak voor de kerstvakantie kregen de ouders van de kinderen die naar school gaan in de Windroos in Molenbeek een brief van de school in de bus. Daarin stond geschreven dat een van de leerkrachten van de school werd geschorst na een klacht van seksueel overschrijdend gedrag ten aanzien van een van de leerlingen.

Om paniek zoals in 2019 bij de ouders van de school Ecole N° 1 in Schaarbeek te vermijden, zegt schepen Jef Van Damme (SP.A) dat het schoolbestuur zo transparant en preventief mogelijk te werk is gegaan: “We hebben onmiddellijk met alle actoren zoals het CLB, de dienst slachtofferhulp en het centrum voor vertrouwensartsen samengezeten. We hebben ook een crisiscentrum opgericht voor de ouders en zo transparant mogelijk met hen gecommuniceerd.”

Transparantie

Dat niet alle ouders even gerust zijn, staat te lezen in de krant La Capitale: “We zijn niet gerustgesteld. Bij de terugkeer na het einde van de vakantie hebben ze ons gevraagd om er niet verder over te praten”, zeggen ouders daar.

Dat ontkent Van Damme met klem, “integendeel, we willen net zo open mogelijk zijn. Maar ik begrijp de ongerustheid en nu het onderzoek bij het parket ligt, hebben ook wij niet de allerlaatste informatie. Het is niet langer aan ons om hierover te communiceren. Maar wat we wel kunnen doen, is de veiligheid van de kinderen garanderen.”

Het parket bevestigt dat een onderzoek is geopend, maar wou geen verdere commentaar geven over eventuele arrestaties of de aard van de feiten. Ook de directrice van de school wou niet bij BRUZZ reageren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?