Lessen Arabisch van de VUB zijn groot succes

© Saskia Vanderstichele

Sinds oktober 2016 organiseert de Scholengroep Brussel lessen Arabisch voor kinderen van 6 tot 15 jaar, in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel. In het tweede lesjaar is het aantal inschrijvingen verdubbeld naar driehonderd leerlingen. Nog eens driehonderd leerlingen staan op een wachtlijst.

Op vier verschillende locaties in Brussel organiseert de Scholengroep Brussel lessen Arabisch in samenwerking met de VUB. Dat initiatief werd vorig jaar gelanceerd en blijkt dit schooljaar een nog groter succes te zijn. “We zijn van 150 leerlingen naar 300 gegaan”, bevestigt Sami Azar die het project coördineert, “en onze capaciteit wordt nu maximaal benut.”

Daarnaast telt de wachtlijst nog eens 300 leerlingen, allemaal tussen 6 en 15 jaar. Op elke locatie geven zes leerkrachten les. Zij zijn allemaal vluchtelingen die Arabisch als moedertaal spreken. De voorwaarde is wel dat ze ervaring in het lesgeven hebben.

Het succes van de cursus schrijft Azar toe aan de kwaliteit van de opleiding. “Wat een kind op drie jaar tijd in een Koranschool leert, doet het hier op één jaar tijd”, aldus Azar.

Van de driehonderd leerlingen, is ongeveer zestig procent van Marokkaanse oorsprong, zegt de coördinator van het project. Daarnaast zijn ook een aantal vluchtelingen uit Syrië en Irak ingeschreven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?