MABO organiseert geen examens op Suikerfeest

© IIOC
| "Om onze leerlingen die moslim zijn de kans te geven dat feest in alle rust te vieren, hebben wij besloten de examenreeks voor al onze leerlingen een dag vroeger te laten beginnen," laat de school weten.

De examens aan het Maria-Boodschaplyceum beginnen dit jaar een dagje vroeger. Op die manier krijgen de leerlingen vrij op 15 juni, de dag van het Suikerfeest. Door de examenregeling aan te passen, wil de school aan alle moslimleerlingen de kans geven om het feest “in alle rust te vieren.”

Het Suikerfeest, waarmee moslims het einde van de ramadan vieren, is een van de belangrijkste islamitische feestdagen. Dit jaar valt het feest op vrijdag 15 juni, in veel scholen in het midden van de examenperiode.

Maar niet zo in Maria-Boodschap. Daar is de regeling zo aangepast dat er op die dag geen testen plaatsvinden.

“Om onze leerlingen die moslim zijn de kans te geven dat feest in alle rust te vieren, hebben wij besloten de examenreeks voor al onze leerlingen een dag vroeger te laten beginnen, met op de dag van het Suikerfeest (vrijdag 15 juni) een examenvrije dag voor iedereen,” laat de school via Facebook weten. Ze wilde liever niet reageren over de kwestie bij BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?