Zazie Steiner School Anderlecht 2

| De steinerschool in Anderlecht

Middelbare steinerschool verhuist naar centrum

Tom Cassauwers
© BRUZZ
18/06/2019

De middelbare afdeling van de steinerschool van Brussel verhuist naar de Priemstraat in het centrum. Zo is de school beter gelegen. De ouders richten het nieuwe pand in met afbraakmateriaal van de WTC-torens. “De stad is onze speelplaats,” vertelt ouder en lid van de raad van bestuur Gerd Lannoo.

De middelbare school zat tot dit schooljaar in Anderlecht, op de locatie die de basisschool nu bezet. Volgend schooljaar verhuizen de tieners naar een pand in de Priemstraat. “Dat is een voormalig kantoor dat we met een subsidie van AGION [het Vlaamse Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs] zullen huren, want de prijzen liggen erg hoog in het centrum,” vertelt Lannoo.

De steinerschool zal twee verdiepingen bezetten van dat voormalige kantoor. “Vooral de bereikbaarheid is belangrijk, heel wat kinderen komen van buiten Brussel”, stelt Lannoo. “Daarnaast willen we van de stad ons leslokaal maken.” Dat willen ze doen via een reeks partnerschappen, bijvoorbeeld één met het ABC-Huis dat zich focust op kunsteneducatie.

Afbraakmateriaal

De verhuis moet achter de rug zijn voor het begin van het nieuwe schooljaar in september. Maar ondertussen gaan de verbouwingen druk voort. Opvallend doen de ouders dat deels met afbraakmateriaal van de afgebroken WTC-torens. “We kregen bijvoorbeeld wanden, isolatiemateriaal en panelen,” legt Lannoo uit.

Schoolborden krijgen ze dan weer van andere scholen. “Scholen willen nu vooral met digitale schoolborden werken, dus wij krijgen hun analoge versies. Wat ook beter past bij de Steiner-methodologie,” vertelt Lannoo. Ten slotte zal er geen speelplaats zijn in het nieuwe pand, de leerlingen moeten zich in de stad bezighouden. “De stad is hun speelplaats,” lacht Lannoo.

Crowdfunding

De middelbare afdeling van de steinerschool bestaat wel nog niet zo lang. Ze werd opgericht in 2016 als verlengstuk van de basisschool, en momenteel volgen ongeveer 45 leerlingen verdeeld over drie klassen er les.

De school groeit stapsgewijs. “Elk jaar doen we er een klas bij,” legt Lannoo uit. “We krijgen pas een subsidie per leerling eens het jaar gestart is. Daarom moeten we elke nieuwe klas pre-financieren via een crowdfunding.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Onderwijs , Steinerschool Brussel , Anderlecht , priemstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni