N-VA-jongeren willen senaat openstellen voor blokkende studenten

© BRUZZ

Brusselse studenten met tweede zit moeten kunnen blokken in de Senaat. Die opmerkelijke oproep komt van de jongerenafdeling van N-VA. De jonge Vlaams-nationalisten zien de zalen van de Senaat als een mogelijke oplossing voor de beperkte publieke studeerruimte in Brussel.

Voor de blokkende studenten breekt binnenkort de tweede zittijd aan. Veel jongeren studeren graag in groep op openbare plaatsen zoals bibliotheken, om te ontsnappen aan een lawaaierig kot of aan de vele afleidingen thuis.

Maar in Brussel zijn die ruimtes niet zo talrijk. Daarom bieden nu heel wat spelers in Brussel zalen en lokalen aan, stelt BRUZZ vast. Het probleem is ook N-VA-jongerenvoorzitter Tomas Roggeman niet ontgaan. "We merken heel veel vraag op het terrein".

'De nuttigste prestatie van de Senaat in jaren'

Om daar een mouw aan te passen, denkt de partij aan de Senaat. "Een gedroomde studielocatie", zegt Roggeman. "De Senaat beschikt over diverse leegstaande zalen, ligt op wandelafstand van het Centraal Station en is heel stil. Het Warandepark voor de deur is ideaal voor ontspanning tijdens de pauzes."

Volgens de partij blijven de diensten van de Senaat ook tijdens het parlementair reces actief, en zijn er dus nog altijd veiligheidscontroles. "Studieruimte inrichten voor studenten zou voor de Senaat de nuttigste prestatie in jaren zijn," klinkt het.

Of de Senaat deze zittijd nog de deuren openstelt, is echter niet zeker. "We hebben de voorzitster van de Senaat (Christine Defraigne, red.) nog niet kunnen bereiken, want zij is met verlof", zegt Roggeman. "Maar we zijn zeker van plan om de vraag nog te stellen." De tweede zittijd op de VUB begint op maandag 20 augustus en sluit op 15 september af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?