Nederlandstalige gemeentescholen in Schaarbeek dicht door corona

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 22 juni 2020
Updated: 22-06-2020 - 17:08

In de Nederlandstalige gemeenteschool Paviljoen in Schaarbeek zijn twee kinderen besmet met het coronavirus. Het schoolgebouw gaat twee dagen dicht voor ontsmetting. Daardoor kunnen ook de kinderen van basisschool De Kriek, die de site met Paviljoen deelt, twee dagen niet naar school. Voor de kinderen van de tweede kleuterklas en het eerste leerjaar zit het schooljaar erop.

Een kindje van de tweede kleuterklas en het eerste leerjaar van basisschool Paviljoen in Schaarbeek zijn besmet met het coronavirus. Daarop hebben het gemeentebestuur van Schaarbeek, de schooldirectie en de artsen van het CLB beslist om de school twee dagen lang te sluiten.

Het schoolgebouw zal vandaag en morgen dinsdag 23 juni ontoegankelijk zijn. Een gespecialiseerd bedrijf zal de school ontsmetten. Ook de kindjes van gemeenteschool De Kriek, die de site in de Navezstraat delen met basisschool Paviljoen, zullen daardoor twee dagen niet naar school kunnen.

Voor de bubbels van de twee besmette kinderen zit het schooljaar erop. De kinderen van de tweede kleuterklas en het eerste leerjaar worden niet meer op school verwacht. "Voor de andere bubbels zijn nog enkele laatste schooldagen mogelijk. De ouders krijgen dinsdagnamiddag alle informatie over de verdere organisatie van het schooljaar", klinkt het bij de gemeente. Het CLB voert intussen een contactonderzoek.

'Veiligheid eerst'

“De zorgzame aanpak van de directies van de scholen Paviljoen en De Kriek geeft ouders vertrouwen dat alles gebeurt zoals het hoort: veiligheid eerst”, zegt schepen van Nederlandstalig onderwijs Adelheid Byttebier (Groen).

Vorige week werden coronabesmettingen vastgesteld in drie Franstalige gemeentescholen. In Molenbeek en Sint-Pieters werden de bubbels van de besmette leerlingen naar huis gestuurd, in Schaarbeek ging een gemeenteschool helemaal dicht.

"Dit ligt in de lijn van de verwachtingen", zei viroloog Steven Van Gucht daarover. Dat er nog besmettingen opduiken bij leerlingen in de komende weken, sluit de viroloog niet uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?