1713 school 31

Drie Franstalige gemeentescholen sluiten gedeeltelijk wegens positieve coronatest

JP
© Belga - BRUZZ
17/06/2020

Na een positieve coronatest van een leerling zijn op de Franstalige gemeenteschool van Stokkel de bubbels van het eerste, vierde en zesde basisleerjaar in quarantaine geplaatst. Ook op de Molenbeekse school nummer 7 werden enkele klassen naar huis gestuurd voor de rest van het jaar. De gemeente Schaarbeek besliste dinsdagnamiddag om een school volledig te sluiten na een coronabesmetting.

Een jongen van 12 testte positief op het nieuwe coronavirus Covid-19, meldt de gemeente. "Zijn twee zussen worden eveneens als een groot risico beschouwd, en dus heeft de gemeente direct de verplichte maatregelen moeten nemen om de familie te isoleren," zegt burgemeester Benoît Cerexhe (CDH) van Sint-Pieters-Woluwe.

"De contactbubbels van de kinderen zijn tot 30 juni in isolement geplaatst," gaat de burgemeester verder. "Alle kinderen moeten worden opgevolgd, zelfs wanneer het risico op besmetting minimaal is." Dat betekent dat voor de leerlingen van de gemeenteschool die in hetzelfde jaar als het besmette gezin zaten (het eerste, vierde en zesde) het schooljaar afgelopen is.

Alle andere klassen van de school kunnen nog wel openblijven onder strikte naleving van de gezondheidsinstructies. De kleuterschool van Stokkel, die volledig afgezonderd is van de basisschool, blijft open.

Molenbeek en Schaarbeek

Ook in Molenbeek werd een leerling positief getest op corona. Het gaat om een leerling uit de 4de klas van school nummer 7, bericht BX1 en bevestigt de woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux (PS). Er is besloten om de contactbubbels van de vierde klas in quarantaine te plaatsen tot 30 juni. De leerlingen zullen dus niet voor de zomervakantie naar school terugkeren.

Ook de contactbubbel van het broertje van de leerling, die in de derde klas zit, werd preventief in quarantaine geplaatst. Zodra de leerling getest is, zal worden beslist of de leerlingen dit jaar nog naar school zullen terugkeren of niet.

In Schaarbeek werd beslist om een school volledig te sluiten nadat een leerling positief testte. "We zijn liever te voorzichtig dan onvoorzichtig," aldus Michel De Herde (Défi), schepen van Onderwijs. De situatie wordt daar elke dag geëvalueerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Pieters-Woluwe, Onderwijs, Samenleving, Stokkel, coronavirus, coronacrisis, corona

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni