Nederlandstalige school Ket & Co is dubbel zo groot

Updated: 13-09-2019 - 13:50

De capaciteit van de basisschool is dankzij de vernieuwing verdubbeld. 

In Molenbeek is de nieuwbouw van de Nederlandstalige gemeenteschool Ket & Co, de voormalige school Windekind, ingehuldigd. De school is voortaan dubbel zo groot.

Ket & co inhuldiging
De capaciteit is opgetrokken tot 400 leerlingen.

In een jaar tijd is in de Jean-Baptiste Decockstraat een compleet nieuw schoolgebouw opgetrokken. De nieuwbouw werd vrijdag ingehuldigd in het bijzijn van burgemeester Catherine Moureaux (PS), schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden Jef Van Damme (SP.A) en minister Sven Gatz (Open VLD), in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor Onderwijs.

De buurtschool Ket & Co, vroeger Windekind, heeft er 226 plaatsen bij en is daarmee dubbel zo groot als voorheen. Het project, gerealiseerd met de architectenbureaus B612 en Osk-Ar, kostte in totaal 10,75 miljoen euro. De VGC nam 7 miljoen voor haar rekening, de rest is betaald door de gemeente.

“Als ketje van Molenbeek woonde ik hier in deze buurt, lang geleden, en ook de ketjes van vandaag verdienen alle kansen", stelt Gatz. "Dit schooljaar zitten hier al 300 kinderen op school, over enkele jaren zullen meer dan 400 ketjes van Molenbeek hier leren en spelen. Het beste onderwijs van de beste leerkrachten in de beste infrastructuur voor alle Brusselaars, dat blijft onze prioriteit.”

Tweede fase

Dankzij een prefab betonnen skeletstructuur met prefab houten gevelelementen kon de school op zeer korte tijd in gebruik worden genomen. De klaslokalen zijn speciaal ontworpen om co-teaching mogelijk te maken. In het ontwerp van de site is er ten slotte ook veel aandacht geschonken aan de buitenruimten en groen, die opengesteld kunnen worden naar de buurt.

In een tweede fase komt er nog een nieuwe keuken, polyvalente ruimte en de speelplaats van de lagere school. Die moeten af zijn in januari 2020.

Ket & Co speelplaats
Dankzij prefabelementen werd de school snel gerealiseerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?